Malechka

"Bože brani ga od zla!"


13.12.2007.

Igra bez granica

Evo u daljem tekstu vam prenosim jednu ideju nastalu na Neslužbenom "Toše Proeski FunClub Forumu" pa se nadam da će te se pridružiti akciji!

"Dragi moji,
Unaprijed se izvinjavam ako ponavljam ovu temu. Mislim da sam u jednom od postova procitala da je neko od forumasa pisao na adresu Oprah Show-a.
Sinoc sam gledala emisiju koja je nosila naziv "Ljudske Legende". Ukratko, pricali su o ljudima koji su na neki nacin uticali na zivote drugih, uciteljima, socijalnim radnicima, medicinarima. Ljudi o kojim su pricali su zaista ucinili par divnih stvari, ali nisu nasem Andjelu ni do koljena

Na samom uvodu Oprah je pomenula nesto sto mi je upalilo malu onu lampicu u mozgu. Naime, pricala je kako primaju na hiljade i hiljade zahtjeva sa svih krajeva svijeta sa idejama za emisiju. Kaze da su im ne samo kancelarije, nego i hodnici popunjeni postom. Pricala je da je jako tesko iz te mase poruka izabrati onu koja ce inspirisati nju ili njene producente da naprave jednu od emisija.

Istorija nas uci da je ljubav najjace oruzje. A kolicina ljubavi prema nasem Andjelu samo na ovom forumu moze planine pokrenuti. give_heart

Svi znamo da je Tosetova zelja bila da se probije na sjetsku scenu. Ja kazem, hajmo se organizovati, i naci nacina da naseg Andjela priblizimo svijetu da vide koliko je srce on imao za sve ljude oko sebe i kako divan umjetnik je bio.

Sta mislite o ideji da preplavimo email od producena Oprah Show-a nasim molbama da naprave emisiju o nasem Andjelu. Ali zaista preplavimo nasim porukama u tolikoj mjeri da nas ne mogu ignorisati.
Na netu smo svaki dan, neki od nas i cijeli dan . Mozemo jednom dnevno slati mail na dole naznacene adrese, i cekati da im dosadimo i da nam se jave clapping .
Kontaktirajmo sve druge forume, sve nama drage ljude i proslijedimo im ovu ideju. Pokrenimo lavinu ljubavi kojoj niko nece moci odoljeti.

Adrese sam skinula sam njihovog oficijelnom Web Site-a, i na moju veliku zalost broj rijeci koje mozemo poslati su limitirane, svega 2000 girl_haha .
Neka svako napise svoju poruku kako osjeca da treba, ali mislim da bi svi poruku trebali poceti sa Tose Todor Proeski. Mislim da oni sve te silne mailove ne citaju u detalje, ali ako im nase poruke pocinju sa istom recenicom, mozda ce razumjeti koliko nas ima

http://www.oprah.com/email/reach/email_showideas.jhtml

ht
tp://www.oprah.com/email/reach/email_ ... romu.jhtmlITERVIJU SA MIROSLAVOM RUSEM(autor pjesme "Igra bez granica")
.pa evo prevoda....prvenstveno za moju dragu Selmu..i naravno za sve ostale ....
Intervju je inace sa Rusom...ne sve...ima puno..ali najbitnije ide ...
*Kad ste upoznali Toseta P. i koje je prve utiske on ostavio na vas?

- Usao sam u reziju.Toshe je snimao pesmu"Srce nije kamen".Cuo sam taj glas i pitao ko peva tako lepo i upozorio sam ih o pogresnom akcentu na reci kamen.Tose je cuo moju reakciju i iz studia me pitao"a kako treba"?Rekao sam mu sta mislim i zatim je tu rec otpevao pravilno.Izasao je iz Studia , pruzio mi je ruku i samo je rekao:Tose.I to je bilo sve.....

*kako je pocela vasa saradnja?

Kada su mi ponudili da pisem pesme za Tosu, zamolio sam ih da me pozovu na neki njegov koncert, da bih video ko je i sta je Tose.Pozvali su me u Maribor i nasli smo se u malom hotelu MILENA tri sata pre koncerta. Toshe je bio u sobi i sisao je u hol sat i po pre polaska za koncertnu salu. Pozdravio me , seo preko puta mene i nije rekao ni jednu rec.Ali , primetio sam da pazljivo slusa razgovor koji smo vodili Ljilja, bend i ja. Nakon izlaska iz hotela iznenadio me je pitanjem:" Rus, mogu li ja sa tobom da idem do sale?".Pristao sam.Ljilja nas je pogledala i rekla."Nemojte se izgubiti". Podrazumeva se..mi smo se izgubili.Bilo je smesno.Oni su prosli semafor, mi smo morali stati i kasnije se ispostavilo da Tose ne zna put do sale, a ja tamo nikad nisam bio.I onda se desilo nesto sto cu pamtiti zauvek. ODJEDNOM TOSE MI JE REKAO:"ZNAS RUS, TI NISI SLUCAJAN PROLAZNIK U MOM ZIVOTU.NE ZNAM KAKO DA TI KAZEM,ALI POSTOJI REC NA NEBU STO OZNACAVA NESTO NASE ZAJEDNICKO"Pogledao sam ga zacudjeno.Nikad mise niko nije obratio na taj nacin.Nasmejao se, naslonio na volan i rekao: 'VEDRA JE NOC'.U TOM TRENUTKU ISPRED NAS JE BILA TABLA SA NAZNAKOM ZA SKRETANJE KA MARIBORSKOM NASELJU RUSE- RUS I TOSE JEDNAKO RUSE!Rekao sam mu : Evo te reci.On se nagnuo, pogledao me i samo mi je rekao:"NE MOGU DA VERUJEM, VIDIS DA NESTO POSTOJI" .Tada smo se dogovorili da se medjusono oslovljavamo sa Rushe...Na koncertu sam shavtio za samo pola minute da makedonija ima najboljeg pevaca na svetu....
*kazite nam nesto vise o poslednjoj pesmi sto ste je snimili?

I ona spada u red cuda, necete poverovati.Pesma se zove: Jos uvek sanjam da smo zajedno" i molim vas da sve to saceka godisnjicu njegove smrti.Bice nam drago da se prisetimo naseg Tose sa jednom novom pesmom koju on peva.

Tose, Miroslav i Ljilja u predvorju hotela Internacional u Zagrebu...
Poslednja uspomena od prijatelja


Kazacu vam za jedan od poslednjih momenata naseg druzenja. Tose i ja smo se sa ljiljom salili u predvorju hotela internacional.Podigli smo je u ruke kao da se spremamo da je bacimo u vazduh.Bilo je smesno,svi gosti su gledali u nas a neko od nasih prijatelja nas je fotografisao. Pali smo u opsti smeh.Odjednom je toshe otisao do stola, uzeo flomaster i poceo nesto pazljivo da pise na podemtacu za casu. Primetio sam u tom momentu da je nekako dalek i odsutan i izgubio sam zelju da ga ponovo pozovem u nas edrustvo. Pet minuta kasnije pre njihovog puta zagrlili smo se i ja sam ostao sam za stolom. Uzeo sam podmetac i vdeo da na njoj velikim slovima pise "TOSHE RUSHE"...to mi je poslednja uspomena na njega.......kaze mirosalv Rus....

Uh...ja se svaki put najezim....:(((,a ja svaki put zaplacem!
HVALA SNEZE!