Malechka

"Bože brani ga od zla!"


26.01.2008.

Eh moja Ljiljo!!!

Ljiljana Petrović obećala je Toši za 27. rođendan kupiti bas gitaru. On je poginuo. No gitaru mu je kupila i ostavila na vječnom počivalištu u Kruševu..

Image

Tošino rodno Kruševo bilo je tijesno za sve koji su na 27. rođendan posjetili njegov grob. Iz Hrvatske je došla njegova prijateljica Antonija Šola, kojoj je snagu pružao Luka Čičin Šain, njezin dečko. Došao je i Tošin prijatelj Miroslav Popović-Popaj. Tošini shrvani roditelji došli su s kćeri i zetom. Toše je oduvijek želio bas gitaru, a menadžerica Ljiljana Petrović obećala je da će mu je kupiti za 27. rođendan. Na njegov grob položila je bas gitaru. “Za tebe čuvamo najljepše riječi, te riječi još neizgovorene, za tebe čuvamo suzu što nikad nije napustila oko. Čuvamo ti pjesmu mladih slavuja i kutiju najslađeg keksa. Čuvamo za tebe i snijeg i kišu što pali su iznenada iz vedra neba carstva božjeg”, dala je ugravirati Ljiljana na gitaru.

ZBOG TOŠINA SRCA PROGLASILI DAN HUMANOSTI
Nekoliko mjeseci prije smrti Toše je najdražem nećaku, 10-godišnjem Kristijanu, obećao kupiti bubnjeve. Kristijanu je bubnjeve kupila i donijela Ljiljana. Zbog Tošina velika srca i humanosti Makedonija je 25. siječnja, odnosno njegov rođendan, proglasila Danom humanosti. Promovirali su humanitarnu zakladu “Todor Proeski”, koja će prikupljati novac za pomoć mladim talentiranim glazbenicima. U prepunome muzeju Makedonium dečki iz Tošina benda odsvirali su njegove najveće hitove. Ljudi su zapjevali, a mnogi od njih su se i rasplakali.

- Želim povezati Kruševo i Novu Gradišku kao gradove prijatelje jer je Toše u Kruševu ponikao, a u Gradiški poginuo - rekla je Ljiljana Petrović. Iz Gradiške su joj se javili Tošini fanovi, koji mu žele ondje postaviti bistu.

ANDRIJANA NIJE BILA NA TOŠINU GROBU
Tošina djevojka, 27-godišnja rukometašica Andrijana Budimir, htjela je njegov rođendan obilježiti sama, bez pompe. Stoga će ona, kako je najavila, na grob svoje najveće ljubavi doći kasnije u tajnosti. Rekla je da joj je liječnik zabranio odlazak na Tošin grob. Ona svaki put završi u bolnici jer se onesvijesti od tuge.

Image

Image

Image